Kurczak na ostro z makaronem Chow Mein

Finalista programu MasterChef Tvn Mateusz Krojenka  przygotował dla Was szybkie danie z woka w orientalnym stylu. Azjatycki makaron Chow Mein z kurczakiem, grzybami Mun i z warzywami. Ostrość daniu nadaje sos Sriracha! Musicie tego spróbować!

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
ostre

Składniki

  • 1 opakowanie Makaron Chow Mein
  • Garść grzybów Mun namoczone w ciepłej wodzie przez 20 min.
  • 2 łyżki  czerwonego sosu Sriracha
  • 1 łyżka sosu Teriyaki
  • 50 ml sosu Sojowy ciemny
  • 1 pierś z kurczaka pokrojonego w 1cm kostkę
  • 1 marchewka pokrojona w słupki
  • 1 średnia cebula pokrojona w wiórki
  • 4 ząbki czosnku pokrojonego w wiórki
  • Pół czerwonej papryki pokrojonej w słupki
  • Papryczka chilli
  • Por
  • Świeża kolendra
  • Sezam
  • 70 ml oleju
  • Sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzany wok z olejem dodaj pokrojoną pierś z kurczaka i smaż 2 min.
  2. Następnie dodaj warzywa, grzyby i smaż przez kolejne 4 min.
  3. Dopraw wszystko sosem sojowym, sosem teryiaki, sosem sriracha oraz sokiem z cytryny.
  4. Dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 1 min. na mocnym ogniu.
  5. Gotowanie danie udekoruj świeżą kolendrą oraz sezamem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150ml

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI