Kurczak na ostro z makaronem Chow Mein

Kurczak na ostro z makaronem Chow Mein Mateusz Krojenka House of Asia

Finalista programu MasterChef Tvn Mateusz Krojenka  przygotował dla Was szybkie danie z woka w orientalnym stylu. Azjatycki makaron Chow Mein z kurczakiem, grzybami Mun i z warzywami. Ostrość daniu nadaje sos Sriracha! Musicie tego spróbować!

 

Liczba porcji:

2

Czas: 15 min

Poziom:

Poziom:

ostre

Składniki

  • 1 opakowanie Makaron Chow Mein
  • Garść grzybów Mun namoczone w ciepłej wodzie przez 20 min.
  • 2 łyżki  czerwonego sosu Sriracha
  • 1 łyżka sosu Teriyaki
  • 50 ml sosu Sojowy ciemny
  • 1 pierś z kurczaka pokrojonego w 1cm kostkę
  • 1 marchewka pokrojona w słupki
  • 1 średnia cebula pokrojona w wiórki
  • 4 ząbki czosnku pokrojonego w wiórki
  • Pół czerwonej papryki pokrojonej w słupki
  • Papryczka chilli
  • Por
  • Świeża kolendra
  • Sezam
  • 70 ml oleju
  • Sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzany wok z olejem dodaj pokrojoną pierś z kurczaka i smaż 2 min.
  2. Następnie dodaj warzywa, grzyby i smaż przez kolejne 4 min.
  3. Dopraw wszystko sosem sojowym, sosem teryiaki, sosem sriracha oraz sokiem z cytryny.
  4. Dodaj ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 1 min. na mocnym ogniu.
  5. Gotowanie danie udekoruj świeżą kolendrą oraz sezamem.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI