Wegetariańskie massaman curry

Wegetariańskie massaman curry house of asia

Nasz jesienny HIT, czyli rozgrzewające i aromatyczne tajskie danie massaman curry z marchewką i ziemniakami. Bazą przepisu jest jedna z najsmaczniejszych past curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym tworzy aksamitny i aromatyczny sos, z delikatną nutą cynamonu. Smacznego!

 

 

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 3 łyżki pasty massaman curry
  • 400 ml mleczka kokosowego 5-7 %
  • 100 g korzenia selera pokrojonego w kostkę
  • 100 g marchewki pokrojonej w kostkę
  • 100 g średnich ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
  • 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej 100 ml mleczka kokosowego, wmieszaj pastę curry i gotuj do uwolnienia się aromatu.
  2. Dodaj cebulę, następnie marchew, selera i ziemniaki. Smaż mieszając przez 1 min.
  3. Dodaj pozostałe mleczko, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez ok. 20 minut, aż warzywa zmiękną.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI