Wegetariańskie massaman curry

Wegetariańskie massaman curry house of asia

Nasz jesienny HIT, czyli rozgrzewające i aromatyczne tajskie danie massaman curry z marchewką i ziemniakami. Bazą przepisu jest jedna z najsmaczniejszych past curry. W połączeniu z mleczkiem kokosowym tworzy aksamitny i aromatyczny sos, z delikatną nutą cynamonu. Smacznego!

 

 

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 3 łyżki pasty massaman curry
  • 400 ml mleczka kokosowego 5-7 %
  • 100 g korzenia selera pokrojonego w kostkę
  • 100 g marchewki pokrojone w kostkę
  • 100 g średnich ziemniaków pokrojone w 1,5 cm kostkę
  • 1/2 cebuli pokrojona w kostkę

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej 100 ml mleczko kokosowe, wmieszaj pastę curry i gotuj do uwolnienia się aromatu. 
  2. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, następnie marchew, seler i ziemniaki. Smaż mieszając przez 1 min.
  3. Dodaj pozostałe mleczko i gotuj na małym ogniu przez ok 20 min, aż warzywa zmiękną.
Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI