Kuchnia tajska Przepisy

Czerwone curry z wieprzowiną

Czerwone curry z wieprzowiną house of asia

Pyszne, aromatyczne danie z wieprzowiną to przepis dla miłośników tajskiej kuchni gotowe w 20 minut.  Pasta czerwona curry, to połączenie pikantnego czerwonego chilli oraz aromatycznych ziół i przypraw, nada Twojemu daniu ostrości oraz egzotycznego charakteru.

Liczba porcji:

2

Czas: 20 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na patelnię wlej 200 ml mleczka i dodaj czerwoną pastę curry i liście kaffiru.
  2. Dodaj mięso i całość gotuj przez 4 minuty.
  3. Dodaj warzywa gotuj kolejne 3 minuty.
  4. Dodaj pozostałe mleko kokosowe, sos rybny, cukier kokosowy.
  5. Gotuj kilka minut, żeby mięso nie było surowe.

   Posiekaj bazylię i udekoruj

Wróć do poprzedniej strony