Curry z kurczakiem, kalafiorem i bobem

Specjalnie dla Was kucharz Jakub Kuroń przygotował przepis na przepyszne letnie curry z kurczaka z dodatkiem bobu i kalafiora. Próbowaliście kiedyś czegoś podobnego? Polecamy gorąco – rozpływa się w ustach! Danie gotowe jest zaledwie w 20 minut.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Bób i kolbę kukurydzy gotuj 5 minut w osolonej wodzie.Następnie odstaw do wystudzenia. Warzywa można zahartować w wodzie z lodem.
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, podsmaż kurczaka pokrojonego w większą kostkę. Kiedy mięso się zrumieni dopraw je solą, dodaj utarty imbir i czosnek. Smaż jeszcze 1-2 minuty, wsyp różyczki kalafiora, łuskany bób i ścięte nożem ziarna kukurydzy. Mleczko kokosowe solidnie wstrząśnij, wlej na patelnie. Dodaj pastę massaman curry oraz sos sojowy. Duś na małym ogniu, około 10 minut.
  3. Podawaj z makaronem ryżowym i świeżą kolendrą.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI