Curry z tofu i zielonym groszkiem

Dziś uczta nie tylko dla wegetarian i wegan! Pyszny przepis na jednogarnkowe tajskie curry z tofu i groszkiem. Połączenie pikantnego czerwonego chilli oraz aromatycznych ziół i przypraw z mleczkiem kokosowym odpowiada za autentyczny i egzotyczny smak tego dania. Jesteśmy pewni, że to proste danie może przekonać niejednego mięsożercę do tego, że kuchnia wegańska może być bardzo smaczna i pełna aromatu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj posiekaną cebulę i smaż do zarumienienia.
  2. Dodaj pastę curry, mleczko kokosowe, wodę lub bulion oraz surowy zielony groszek. Dokładnie wymieszaj i gotuj 5 min.
  3. W międzyczasie pokrój tofu w 2 cm kostki i przesmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
  4. Dodaj do gotującego się mleczka kokosowego i gotuj kolejne 3 min.

TIP Zamiast świeżego groszku możesz użyć również mrożonego postępując w ten sam sposób.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry czerwona 113g House of Asia

Pasta curry czerwona 113g

Nowość
Bestseller
Pasta curry zielona 113g House of Asia

Pasta curry zielona 113g

Nowość
Bestseller
Pasta curry żółta 113g House of Asia

Pasta curry żółta 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI