Curry z tofu i zielonym groszkiem

Dziś uczta nie tylko dla wegetarian i wegan! Pyszny przepis na jednogarnkowe tajskie curry z tofu i groszkiem. Połączenie pikantnego czerwonego chilli oraz aromatycznych ziół i przypraw z mleczkiem kokosowym odpowiada za autentyczny i egzotyczny smak tego dania. Jesteśmy pewni, że to proste danie może przekonać niejednego mięsożercę do tego, że kuchnia wegańska może być bardzo smaczna i pełna aromatu.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj posiekaną cebulę i smaż do zarumienienia.
  2. Dodaj pastę curry, mleczko kokosowe, wodę lub bulion oraz surowy zielony groszek. Dokładnie wymieszaj i gotuj 5 min.
  3. W międzyczasie pokrój tofu w 2 cm kostki i przesmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
  4. Dodaj do gotującego się mleczka kokosowego i gotuj kolejne 3 min.

TIP Zamiast świeżego groszku możesz użyć również mrożonego postępując w ten sam sposób.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI