Żółte curry z kurczakiem i dynią

Żółte curry z kurczakiem i dynią house of asia

Kurczak w aromatycznym sosie żółtym curry to jeden z popularnych przepisów kuchni tajskiej. Jeśli jeszcze macie wątpliwości, czy danie będzie smaczne polecamy wypróbować nasz przepis, który zajmie Wam zaledwie 25 minut. Do dzieła!

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 3 łyżki pasty żółte curry
  • 400 ml mleczka kokosowego 5-7 %
  • 200 g kurczaka pokrojonego na kawałki
  • 100 g dyni hokkaido pokrojonej w 2 cm kostkę 
  • 1 mała cebula pokrojona w piórka
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę aż zbrązowieje, przełóż do miseczki.
  2. Na tę samą patelnię wlej 200 ml mleczka i dodaj żółtą pastę curry. Zagotuj. Dodaj kurczaka i całość gotuj przez 4 minuty. Następnie dodaj dynię i gotuj jeszcze 10 minut.
  3. Dodaj pozostałe mleczko i pomidorki koktajlowe. Zagotuj.
  4. Danie podawaj z ryżem jaśminowym udekorowane podsmażoną cebulą.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI