Kuchnia tajska

Zielone curry z kurczakiem

“Zielone curry z kurczakiem” jest zablokowany Zielone curry z kurczakiem House of Asia

Zielone curry jest najostrzejsze z past curry. Ma największą zawartość chili. Polecamy je miłośnikom ostrej kuchni.

Liczba porcji:

2

Czas: 15 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i przesmaż kmin rzymski, następnie dodaj pastę curry i podsmaż z kurczakiem. 
  2. Dodaj 200 ml mleka kokosowego cukinię i fasolkę, gotuj kilka minut.
  3. Dodaj cukier kokosowy, sos rybny pastę i liście kaffiru.
  4. Wlej pozostałe mleczko kokosowe, mieszaj i gotuj ok 5-8 minut, aż warzywa będą miękkie, ale pozostaną jędrne i chrupiące.

    Podawaj z ryżem. Dla wzmocnienia ostrości posyp świeżym chili. 

Wróć do poprzedniej strony