Kuchnia tajska

Zielone curry z kurczakiem

Zielone curry z kurczakiem house of asia

Zielone curry jest najostrzejsze z past curry. Ma największą zawartość chili. Polecamy je miłośnikom ostrej kuchni.

Liczba porcji:

2

Czas: 20 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i przesmaż kminek, następnie dodaj pastę curry.
  2. Dodaj 200 ml mleka kokosowego i liście kaffiru. Dodaj kurczaka, marchewkę i cukinię, gotuj 10 min.
  3. Wlej pozostałe mleczko kokosowe, mieszaj i gotuj ok 5 minut, aż warzywa będą miękkie, ale pozostaną jędrne i chrupią.
  4. Dodaj sos sojowy i sól do smaku.

Podawaj z ryżem. Dla wzmocnienia ostrości posyp świeżym chili.

Wróć do poprzedniej strony