Zielone curry z kurczakiem

Przepis na pyszne tajskie danie z najostrzejszą z past curry. Polecamy je szczególnie miłośnikom ostrej kuchni. Użyte w przepisie mleczko kokosowe idealnie balansuje smak dnia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.9 / 5. Ilość głosów: 107

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 minut

Ostrość:
Średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i przesmaż pastę curry.
  2. Dodaj 200 ml mleka kokosowego i liście kaffiru. Dodaj kurczaka, marchewkę i cukinię, gotuj 10 min.
  3. Wlej pozostałe mleczko kokosowe, mieszaj i gotuj ok 5 minut, aż warzywa będą miękkie, ale pozostaną jędrne i chrupiące. 
  4. Dopraw sosem sojowym.

Podawaj z ryżem. Dla wzmocnienia ostrości posyp świeżym chili.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry zielona 113g House of Asia

Pasta curry zielona 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI