Zupa tajska Tom Yum z krewetkami

Zupa Tom Yum to chyba najbardziej lubiana zupa na świecie, o charakterystycznym smaku i aromacie. Bazą zupy jest pasta Tom Yum z dodatkiem trawy cytrynowej i chili. Danie, doskonale sprawdzi się na długie jesienne wieczory i powinno przypaść do gustu wszystkim, którzy lubią orientalne smaki Tajlandii.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 42

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Średnio ostre

Składniki

  • 8 łyżeczek Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia
  • 6 łyżek Pasty Tom Yum House of Asia
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 3 pieczarki pokrojone na ćwiartki
  • 6 małych pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
  • 10 dużych krewetek
  • kolendra do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Do gotującego się bulionu dodaj pastę Tom Yum, pokrojoną na trzy części papryczkę chili i zagotuj.
  2. Dodaj mleczko kokosowe i pieczarki. Gotuj przez 3 minuty.
  3. Dodaj obrane krewetki, pomidorki i gotuj 2 minuty.
  4. Udekoruj kolendrą

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Tom Yum 113g House of Asia

Pasta Tom Yum 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI