Zupa tajska Tom Yum z krewetkami

Zupa tajska Tom Yum z krewetkami house of asia

Zupa Tom Yum to chyba najbardziej lubiana zupa na świecie, o charakterystycznym smaku i aromacie. Bazą zupy jest pasta Tom Yum z dodatkiem trawy cytrynowej i chili. Danie, doskonale sprawdzi się na długie jesienne wieczory i powinno przypaść do gustu wszystkim, którzy lubią orientalne smaki Tajlandii.

 

Liczba porcji:

2

Czas: 10 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Średnio ostre

Składniki

  • 4 łyżki mleczka kokosowego 5-7%
  • 8 łyżeczek pasty Tom Yum
  • 350 ml bulionu warzywny
  • 1,5 małej chilli
  • 3 pieczarki pokrojone na ćwiartki
  • 10 dużych krewetek
  • 6 małych pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół

Sposób przygotowania

  1. Do gotującego się bulionu dodaj pastę Tom Yum, chilli i zagotuj.
  2. Dodaj mleczko kokosowe i pieczarki. Gotuj przez 3 min.
  3. Dodaj obrane krewetki i pomidorki i gotuj 2 min.

Udekoruj kolendrą

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI