Zupa tajska Tom Yum z krewetkami

Zupa tajska Tom Yum z krewetkami house of asia

Zupa Tom Yum to chyba najbardziej lubiana zupa na świecie, o charakterystycznym smaku i aromacie. Bazą zupy jest pasta Tom Yum z dodatkiem trawy cytrynowej i chili. Danie, doskonale sprawdzi się na długie jesienne wieczory i powinno przypaść do gustu wszystkim, którzy lubią orientalne smaki Tajlandii.

 

Liczba porcji:

2

Czas: 10 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Średnio ostre

Składniki

  • 8 łyżeczek mleczka kokosowego 5-7%
  • 6 łyżek pasty Tom Yum
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 3 pieczarki pokrojone na ćwiartki
  • 6 małych pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
  • 10 dużych krewetek
  • kolendra do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Do gotującego się bulionu dodaj pastę Tom Yum, pokrojoną na trzy części papryczkę chili i zagotuj.
  2. Dodaj mleczko kokosowe i pieczarki. Gotuj przez 3 minuty.
  3. Dodaj obrane krewetki, pomidorki i gotuj 2 minuty.
  4. Udekoruj kolendrą

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI