Zupa tajska Tom Kha z kurczakiem

Zupa tajska Tom Kha z kurczakiem house of asia

Sięgnijcie po przepis na pyszną tajską zupę Tom Kha z kurczakiem i mleczkiem kokosowym. Jest dziecinnie prosta w przygotowaniu a zarazem aromatyczna, słodka i delikatnie ostra. Smacznego!

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę, mleczko kokosowe i zagotuj.
  2. Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, pastę Tom Kha, sos rybny, trawę cytrynową w całości.
  3. Dodaj pokrojoną w pióra szalotkę, liście kaffiru oraz drobno pokrojony imbir oraz papryczkę chili. Dodaj pokrojony w plastry czosnek.
  4. Dodaj sok z limonki i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
  5. Gotowe danie udekoruj kolendrą.

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Żółte curry z kurczakiem i dynią


Pad thai z kurczakiem

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI