Zupa tajska Tom Kha z kurczakiem

Sięgnijcie po przepis na pyszną tajską zupę Tom Kha z kurczakiem i mleczkiem kokosowym. Jest dziecinnie prosta w przygotowaniu a zarazem aromatyczna, słodka i delikatnie ostra. Smacznego!

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.9 / 5. Ilość głosów: 10

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę, mleczko kokosowe i zagotuj.
  2. Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, pastę Tom Kha, sos rybny, trawę cytrynową w całości.
  3. Dodaj pokrojoną w pióra szalotkę, liście kaffiru oraz drobno pokrojony imbir oraz papryczkę chili. Dodaj pokrojony w plastry czosnek.
  4. Dodaj sok z limonki i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
  5. Gotowe danie udekoruj kolendrą.

 

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI