Błyskawiczna zupa Tom Yum z tofu

Sprawdź przepis na pyszną i aromatyczną zupę z pastą Tom Yum. Wyczuwalny dodatek trawy cytrynowej, chili i galandalu w paście  sprawia, że dodanie pasty do dań nadaje im egzotycznego, pikantnego smaku i aromatu. 

 

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Poziom trudności:
Średni

Ostrość:
Średnio ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na łyżce oleju podsmaż cebulę. Następnie zalej ją 0,5 l wrzątku, dodaj 3 płaskie łyżeczki pasty Tom Yum oraz łyżeczkę i zagotuj.
  2. Dodaj tofu, ponownie zagotuj i zmniejsz ogień. Po chwili dodaj pokrojone pieczarki i gotuj przez 2 minuty. Następnie dodaj pomidorki koktajlowe, łyżkę sosu rybnego oraz łyżkę soku z limonki i zamieszaj.
  3. Po minucie dolej 60 ml mleka kokosowego i doprowadź do wrzenia. Danie jest gotowe.

Podawaj w miseczkach udekorowane świeżą kolendrą.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI