Pad Thai z krewetkami w 15 minut

Jak zrobić tajskiego klasyka w 15 minut w domu? Skorzystaj z naszej gotowej aromatycznej pasty Pad Thai, lekkiego makaronu ryżowego oraz oryginalnego sosu rybnego. 

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 43

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:

Składniki

• 100 g Makaronu ryżowego 5mm House of Asia

• 70 g Pasty Pad Thai House of Asia

• 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia

• 2 ząbki posiekanego czosnku

• 10 obranych i oczyszczonych krewetek 16/20

• 20 g świeżych kiełków fasoli Mung (opcjonalnie)

• 2 jajka

• 3 łyżki oleju

Do dekoracji:

• 4 łyżki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki

• 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.  

2. Na rozgrzaną patelnię/woka wlej olej, podsmaż czosnek i dodaj krewetki. Smaż minutę i przesuń je na boki patelni. 

3. Na środek patelni wbij jajka i poczekaj, aż się zetną. Dodaj makaron, kiełki i wymieszaj wszystko z pastą pad thai. Podgrzewaj przez 1-2 minuty.

4. Podawaj posypane dymką i orzeszkami.

TIP: Aby wzbogacić smak możesz podać danie dodatkowo z kolendrą i limonką. 

 

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Pad Thai 113g House of Asia

Pasta Pad Thai 113g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI