Wegański Pad Thai z kwiatem bananowca

Kolejny przepis na Pad thai nie musi być nudny! Praktykulinarni znowu inspirują i przygotowali wersję idealną dla wegan. Tym razem ten tajski klasyk powstał na bazie kwiatu bananowca, a dodatek sosu sojowego i pasty z tamaryndowca dodaje potrawie niespotykanego smaku.  Pozostaje tylko życzyć smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sos:

 

TIP: Zamiast pasty z tamaryndowca możesz dodać 2 łyżeczki startego na tarce imbiru

Zamiast pasty z chili możesz dodać małą, posiekaną papryczkę chili

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Później zalej go zimną wodą.
  2. Kwiaty bananowca opłucz z zalewy i pokrój na ćwiartki. Odsącz pędy bambusa, opłucz kiełki. Wszystkie składniki sosu wrzuć do malaksera i zmiksuj.
  3. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć kwiaty bananowca i smaż przez 3 minuty. Dodaj pędy bambusa i kiełki. Po 2 minutach dodaj odcedzony makaron i sos. Wrzuć szczypior, dokładnie wymieszaj, ciągle podgrzewając.
  4. Gotowe danie podawaj posypane orzeszkami, kolendrą i sezamem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI