­čî▒ Makaron sma┼╝ony z warzywami

Syc─ůce wega┼äskie danie, pe┼éne warzyw i aromatycznych przypraw.

Liczba porcji:

2

Czas: 20 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

  • 100 g makaronu ry┼╝owego Vermicelli
  • 1 ┼éy┼╝eczka sosu Sambal Oelek
  • 3 ┼éy┼╝ki sosu sojowego ciemnego
  • 2 ┼éy┼╝ki cukru kokosowego, b─ůd┼║ br─ůzowego
  • ┬Ż puszki p─Öd├│w bambusa; op┼éukane i ods─ůczone
  • 1 marchew; obrana, pokrojona w zapa┼éki
  • 1 ma┼éy broku┼é; podzielony na r├│┼╝yczki
  • 3 z─ůbki czosnku; drobno pokrojone
  • 2 cm korzenia imbiru; drobno pokrojone
  • 1 czerwona papryka; pokrojona w 3 cm paski
  • olej; do sma┼╝enia

Spos├│b przygotowania

  1. Makaron gotuj zgodnie ze wskaz├│wkami na opakowaniu.
  2. Do miseczki wlej sos sojowy, sos Sambal Oelek, wsyp cukier. Ca┼éo┼Ť─ç wymieszaj.
  3. Na rozgrzan─ů patelni─Ö wlej olej i sma┼╝ na nim czosnek i imbir (uwa┼╝aj─ůc ┼╝eby si─Ö nie spali┼éy).
  4. Dodaj marchewkę i brokuły. Smaż 2 minuty.
  5. Dodaj papryk─Ö i p─Ödy bambusa.Podsma┼╝ kolejne 2 minuty.
  6. Do warzyw wlej mieszank─Ö sosu sojowego i wymieszaj.
  7. Dodaj makaron i ca┼éo┼Ť─ç wymieszaj do po┼é─ůczenia si─Ö smak├│w.

    Aby wzbogaci─ç smak dania mo┼╝esz posypa─ç je dymk─ů lub pra┼╝onym sezamem.

...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Grillowany kurczak po tajsku z ananasem SMYK

Makaron Chow Mein po azjatycku

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami

Wr├│─ç do poprzedniej strony

NASZE MARKI