Banany w cieście kokosowym z mango

Delikatność bananów i kokosa połączona z wyrazistością mango tworzą przepyszne połączenie, które zachwyca! Już dziś wypróbuj przepis na ten prosty, owocowy deser.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 30 min.

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:

Składniki

  • 2 banany obrane i pokrojone w mniejsze kawałki
  • 400 ml oleju
  • 200 ml pulpy mango

Ciasto

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj składniki na ciasto. Przygotowując je zwróć uwagę, aby po dokładnym wymieszaniu masa miała konsystencję śmietany.
  2. W rondlu rozgrzej olej do temperatury 170°C.
  3. Kawałki bananów maczaj w cieście i smaż na złoty kolor. Usmażone przełóż na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru oleju.
  4. Banany podawaj z pulpą mango.

TIP: Do bananów dodaj swoje ulubione lody

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI