Banany smażone w cieście kokosowym

Smażone banany w chrupiącym cieście kokosowym to smaczny deser, który Was miło zachwyci.  Najlepiej smakuje na ciepło z lodami lub sosem.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 minut

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W miseczce ubij jajko, dodaj mleczko kokosowej.
  2. Dodaj przesiane przez sito sypkie składniki, wszystko wymieszaj. Dodaj cukier, wiórki kokosowe, sezam i ponownie wymieszaj.
  3. Banany obierz ze skórki, przekrój wzdłuż, następnie na pół.
  4. Zanurz kawałki banana w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
  5. Odsącz na papierowym ręczniczku.

Podawaj z lodami lub ulubionym sosem

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI