Kokosowe gofry bąbelkowe z lodami
Macie ochotę na coś słodkiego? Przed Wami gofry w nowej odsłonie! Są chrupiące na wierzchu, a w środku idealnie kokosowe. Ten deser podbije Wasze serca.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 minut
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 300 ml mleczka kokosowego 5-7%
- 250 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 50 ml wody gazowanej
- 2 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 czubata łyżka miodu lub cukru brązowego
- szczypta soli
- 2 łyżki Darbo truskawka
Przygotuj
- gofrownicę do gofrów bąbelkowych
- silikonowy pędzelek
- gałkownicę do lodów
Sposób przygotowania
- W miseczce ubij mikserem jajka, dodaj mleczko kokosowe.
- Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ciasto miksuj na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Formę do gofrów posmaruj olejem za pomocą silikonowego pędzelka i wlej porcję ciasta.
- Smaż ok. 2 minut, aż gofr nabierze złotego koloru.
- Po usmażeniu odłóż gofry do wystygnięcia. Następnie zwiń je w rożki.
- Do każdego rożka włóż za pomocą gałkownicy po 2 porcje ulubionych lodów.
- Gofry podawaj z owocami lub Darbo truskawką.