Kokosowe gofry bąbelkowe z lodami

Kokosowe gofry bąbelkowe z lodami House of Asia

Macie ochotę na coś słodkiego? Przed Wami gofry w nowej odsłonie! Są chrupiące na wierzchu, a w środku idealnie kokosowe.  Ten deser podbije Wasze serca.

Liczba porcji:

2

Czas: 20 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 300 ml mleczka kokosowego 5-7%
  • 250 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 50 ml wody gazowanej
  • 2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 czubata łyżka miodu lub cukru brązowego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki Darbo truskawka

Przygotuj

  • gofrownicę do gofrów bąbelkowych
  • silikonowy pędzelek
  • gałkownicę do lodów

Sposób przygotowania

  1. W miseczce ubij mikserem jajka, dodaj mleczko kokosowe.
  2. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ciasto miksuj na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Formę do gofrów posmaruj olejem za pomocą silikonowego pędzelka i wlej porcję ciasta.
  4. Smaż ok. 2 minut, aż gofr nabierze złotego koloru.
  5. Po usmażeniu odłóż gofry do wystygnięcia. Następnie zwiń je w rożki.
  6. Do każdego rożka włóż za pomocą gałkownicy po 2 porcje ulubionych lodów.
  7. Gofry podawaj z owocami lub Darbo truskawką.

Polecane produkty

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI