Japońskie placuszki okonomiyaki z banana blossom

Okonomiyaki to wytrawne, japońskie placuszki z dodatkami. Możesz do nich dodać owoce morza, ryby lub mięso. W naszym przepisie głównym dodatkiem jest banana blossom, czyli kwiat bananowca. Placuszki podane z majonezem i świeżym szczypiorkiem będzie smaczną i nietypową przekąską.

Liczba porcji:

4

Czas: 25 min.

Poziom:

Poziom:

Składniki

Sos :

  • 1 arkusz nori pocięty w długie paski
  • 1 łyżka sezamu
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

  1. Kwiat bananowca i przełóż go na sito. Wypłucz go dobrze pod bieżącą zimną wodą. Następnie dokładnie odsącz i pokrój.
  2. Jajka wbij do miski i ubij na jednolitą masę. Dopraw solą i sosem sojowym. Kapustę pokrój, przełóż do dużej miski. Wymieszaj z kwiatem bananowca i panko.
  3. Rozgrzej patelnię i za pomocą łyżki uformuj duże placki (o średnicy około 15 cm). Smaż na średnim ogniu z obu stron, do uzyskania złotego koloru.
  4. Podawaj z dodatkiem majonezu, sezamem, nori. Całość posyp szczypiorkiem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI