Grillowane krewetki z ananasem w sosie śliwkowym

Krewetki to idealna propozycja na grilla. Jeśli dodatkowo zamarynujesz je w sosie sojowym, paście chilii i czosnku zyskasz nietuzinkowy smak. Podaj je ze śliwkowym sosem, a zaskoczysz niejednego gościa na swoim przyjęciu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Ostrość:
ostre

Składniki

  • 100 g sosu śliwkowego Ros Thai Thai
  • 20 krewetek tygrysich 16/20
  • 1/2 świeżego ananasa
  • 2 czerwone cebule pokrojone w cząstki
  • Sok z 1 limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry

Marynata:

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj składniki marynaty.
  2. Krewetki obierz, ananasa pokrój na kawałki wielkości krewetek i wymieszaj wszystko z wcześniej przygotowaną marynatą, odstaw na 15 minut.
  3. Patyczki namocz w wodzie, następnie nadziewaj na zmianę: krewetkę, cebulę, ananasa i grilluj szaszłyki na rumiany kolor.
  4. Gotowe szaszłyki posyp kolendrą, skrop sokiem z limonki i podawaj z sosem śliwkowym.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120g

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI