Grillowany łosoś Teriyaki
Ryba na grillu? Czemu nie! Ta przygotowana w marynacie w słodko-wytrawnym sosie Teriyaki będzie doskonałą propozycją.
Liczba porcji: 4
Czas: 25 min.
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 50 ml Sosu Teriyaki House of Asia
- 1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia
- 1-2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 1-2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżeczka Sezamu Białego House of Asia
- 400 g filetu z łososia
- Pęczek szparagów
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania
- Łososia pokrój na mniejsze porcje, zamarynuj w 3/4 ilości sosu teriyaki, dodaj kolendrę i odstaw na 15 minut.
- Szparagi zamarynuj w sosie ostrygowym z dodatkiem czosnku i oleju.
- Na rozgrzanym ruszcie ułóż szparagi i łososia. Grilluj około 10 minut.
- Gotowego łososia posmaruj pozostałym sosem teriyaki i posyp sezamem.