Grillowany łosoś teriyaki

Ryba na grillu? Czemu nie! Ta przygotowana w marynacie w słodko-wytrawnym sosie teriyaki będzie doskonałą propozycją.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min.

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Łososia pokrój na mniejsze porcje, zamarynuj w 3/4 ilości sosu teriyaki, dodaj kolendrę i odstaw na 15 minut.
  2. Szparagi zamarynuj w sosie ostrygowym z dodatkiem czosnku i oleju.
  3. Na rozgrzanym ruszcie ułóż szparagi i łososia. Grilluj około 10 minut.
  4. Gotowego łososia posmaruj pozostałym sosem teriyaki i posyp sezamem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI