Kuchnia chińska Przepisy

Grillowany łosoś teriyaki

Grillowany łosoś teriyaki House of Asia

Sekretem tego przepisu jest marynata w sosie teryaki, dzięki której łosoś będzie smakować jak wykwintne danie.

Liczba porcji:

2

Czas: 15 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 2 dzwonki łososia

Marynata

  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 0,5 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony
  • Kilka listków świeżej kolendry, drobno pokrojonej
  • 1 łyżeczka oleju

Sól i pieprz do smaku.

Czas przygotowania 15 min, marynowanie 1 h.

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż łososia.
  2. Marynuj przez 1 h.
  3. Przed rozpoczęciem grillowania posmaruj ruszt olejem, aby łosoś nie przywarł.
  4. Rybę grilluj 5-10 min. w zależności jak bardzo chcesz ją upiec.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony