Grillowany łosoś teriyaki

Sekretem tego przepisu jest marynata w sosie teryaki, dzięki której łosoś będzie smakować jak wykwintne danie.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 minut

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 2 dzwonki łososia

Marynata

  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 0,5 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony
  • Kilka listków świeżej kolendry, drobno pokrojonej
  • 1 łyżeczka oleju

Sól i pieprz do smaku.

Czas przygotowania 15 min, marynowanie 1 h.

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż łososia.
  2. Marynuj przez 1 h.
  3. Przed rozpoczęciem grillowania posmaruj ruszt olejem, aby łosoś nie przywarł.
  4. Rybę grilluj 5-10 min. w zależności jak bardzo chcesz ją upiec.
...

Polecane produkty

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI