Grillowane skrzydełka z pikantnym sosem majonezowym

Soczyste, grillowane skrzydełka to jeden z elementów, którego nie może zabraknąć podczas leniwego, letniego grillowania. Wypróbuj nasz przepis na skrzydełka otulone kremowym sosem majonezowym, który swój wyjątkowy charakter zawdzięcza ognistej srirachy. Smacznego!

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 45 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

12 skrzydełek z kurczaka 

Marynata:

Do podania:

  • 4 łyżki sosu sriracha 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 1 mały pęczek kolendry 

Sposób przygotowania

  1. W misce dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a następnie włóż do niej skrzydełka i dokładnie wetrzyj marynatę w strukturę mięsa. Wstaw do lodówki na całą noc.
  2. Rozgrzej grill, a następnie rozłóż skrzydełka na ruszcie i piecz na złoty kolor z każdej strony.
  3. W misce wymieszaj sos sriracha, majonez oraz kolendrę.
  4. Pokrój skrzydełka na mniejsze kawałki i wymieszaj je z sosem majonezowym.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI