Zupa grzybowa z grzybami Shiitake

Mamy dla Was prawdziwy hit, który odczaruje zwykłą grzybową. Idź za myślą naszego Szefa Kuchni i dodaj aromatycznych grzybów Shiitake, grzybowego sosu sojowego i pastę Miso. Wszystkie te składniki idealnie ze sobą współgrają i odpowiadają za niezwykły smak i aromat dania.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 58

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 35 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

60 g Grzybów Shiitake suszonych House of Asia

1/2 opakowania Makaronu Mie gniazda House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane

1-2 łyżki Sosu sojowego grzybowego House of Asia do smaku

1 łyżka Pasty Miso House of Asia

500 ml bulionu warzywnego

1 cebula pokrojona w kostkę

2 łyżki oliwy z oliwek

Pieprz czarny do smaku

4 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

1.Grzyby Shiitake namocz w zimnej wodzie, następnie zagotuj, wystudź i pokrój w paski.

2. Do garnka wlej oliwę, podsmaż pastę miso z pastą z czosnku, cebulą, dodaj grzyby i wymieszaj. Następnie wlej bulion, grzybowy sos sojowy i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.

3. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4.Gotową zupę dopraw pieprzem, podawaj z makaronem oraz świeżym szczypiorkiem.

 

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150 ml

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI