Stek z tuńczyka ze słodkim sosem sojowym

Musicie wypróbować tego niezwykle wykwintnego dania. Stek z tuńczyka w marynacie z mieszanki słodkiego sosu sojowego i ostrygowego będzie bardzo delikatny i pyszny w smaku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 71

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

2 łyżki Białego Sezamu House of Asia

1 łyżka Czarnego sezamu House of Asia

1 łyżeczka Sosu ostrygowego House of Asia

1 łyżeczka Sosu sojowego słodkiego House of Asia

2 steki z tuńczyka (po około 150 g)

2 łyżki posiekanej kolendry

1 łyżka posiekanej dymki

Sól do smaku

Sposób przygotowania

1.       Steki delikatnie oprósz z każdej strony solą, odstaw na 10 minut, a następnie zamarynuj w słodkim sosie sojowym, ostrygowym oraz w jednej łyżeczce kolendry.  

2.       Wymieszaj sezam biały z czarnym i obtocz w nim tuńczyka, smaż na średnio rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z każdej strony.

3.       Rybę przełóż na deskę i potnij w plastry, pod koniec posyp dymką, pozostałą kolendrą i skrop słodkim sosem sojowym.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy słodki150ml House of Asia

Sos sojowy słodki 150ml

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI