Tajska zupa z krewetkami i żółtym curry

Finalista programu MasterChef Tvn Mateusz Krojenka  ma dziś dla Was kolejną pyszną propozycję na tajską zupę z krewetkami i żółtym curry. Zupa jest aromatyczna i rozgrzewającą – w sam raz na jesienne wieczory. Cały przepis zajmie Wam zaledwie 35 minut. Smacznego!

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.1 / 5. Ilość głosów: 27

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 35 min

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlewamy olej i smażymy na nim pokrojoną cebulę, czosnek, marchewkę przez około 3 min.
  2. Grzyby Mun moczymy w ciepłej wodzie przez około 10 min. Następnie kroimy je i dodajemy do warzyw. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Do garnka dorzucamy paprykę i smażymy kolejne 3 min. po czym wlewamy bulion, dodajemy pastę curry i gotujemy 15 min.
  4. Następnie dodajemy sos rybny, sos sojowy jasny, mleczko kokosowe, obrane krewetki, chilli i wszystko dokładnie mieszamy. Gotujemy 4 min.
  5. Po tym czasie nasza zupa tajska jest gotowa do podania. Na talerz nakładamy makaron ryżowy, zalewamy bulionem wraz z krewetkami. Smacznego!
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI