Mango margarita z marakują i sokiem z limonki
Mamy dla Was idealny pomysł na letniego drinka. Wystarczy, że połączysz ze sobą słodką pulpę mango, lekko kwaśną marakuję, orzeźwiającą wodę kokosową, rześki sok z limonki i kolorowy drink gotowy.
Liczba porcji: 4
Czas: 5 min.
Ostrość:
łagodne
Składniki
30 ml Soku z limonki House of Asia
170 g Pulpy z marakui QF
1 puszka Wody kokosowej QF
100 g Pulpy z mango Alphonso QF
10 g cukru
2 świeże marakuje do dekoracji
Kilka kostek lodu
Sposób przygotowania
1. W misce wymieszaj pulpy, dodaj ¾ cukru, sok z limonki, wodę kokosową i całość dokładnie wymieszaj.
2. Ranty szklanek zwilż pozostałą z wyciśnięcia soku limonką, obtocz w pozostałym cukrze, następnie dodaj kostki lodu i rozlej do nich gotowy koktajl. Udekoruj marakują.
TIP W wersji z alkoholem, dodaj 160 ml białego rumu.