Wegańskie lody kokosowe z marakują

Wegańskie lody kokosowe z marakują

Pyszne lody z kremowym mleczkiem kokosowym z pulpą z marakui to idealne połączenie smaków na lato! Deser jest bardzo soczysty, orzeźwiający a przede wszystkim bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Idealne dla małych i dużych łasuchów.

 

Liczba porcji:

2

Czas: 5 min + czas mrożenia 3h

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Sposób przygotowania

  1. Dobrze schłodzone mleczko kokosowe przełóż do miksera, dodaj sok z limonki. Zmiksuj tak, aby masa się napowietrzyła i zgęstniała.
  2. Do foremek na lody przelej masę kokosową i dopełnij musem z marakui.
  3. Powtykaj patyczki i włóż do zamrażalnika na minimum 3 h.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią


Pad thai z kurczakiem

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI