Sałatka z makaronem z zielonego groszku i jajkiem

Zdrowa i pożywna sałatka w 15 minut? Taka właśnie jest nasza kolejna propozycja na Twój Wielkanocny stół! Dzięki grzybom Shiitake będzie nie tylko bardzo odżywcza, ale również niezwykle aromatyczna. To jak, spróbujesz?

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 113

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia

50 g Sosu z kolendrą i miętą House of Asia

150 g Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia

1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia

1 awokado pokrojone w kostkę

50 g pomidorów cherry pokrojonych na poł

1 opakowanie paluszków krabowych pokrojonych w paseczki

4 jajka

50 g dymki

60 g kolendry

Sok z 1/2 limonki

2 łyżki oleju

 

Opcjonalnie do dekoracji:

Kiełki pora

Sposób przygotowania

1.      Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelej zimną wodą i potnij nożyczkami na mniejsze kawałki.

2.      Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.

3.      Grzyby shiitake odcedź, pokrój w paski, podsmaż na oleju, a pod koniec dodaj sos ostrygowy, wymieszaj.

4.      Makaron przełóż do dużej miski, dodaj paluszki krabowe, awokado, pomidory, grzyby shittake, kolendrę, dymkę i całość delikatnie wymieszaj z sosem kolendrowym oraz sokiem z limonki.

5.      Danie udekoruj kiełkami z pora.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI