Fresh spring rolls z warzywami

Marta happyveganshrimp słynie z pysznych, wegańskich przepisów. Specjalnie dla nas zrobiła chrupiące, barwne i banalnie proste w przygotowaniu summer rollsy. Chrupkie tęczowe rolki świetnie sprawdzą się na lunch czy spotkanie ze znajomymi.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 46

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 20 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

10 arkuszy Papieru ryżowy do sajgonek i spring rolls House of Asia

100 g Bezglutenowego makaronu Vermicelli z fasoli Mung House of Asia

sos do podania Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai

1 marchewka

1 ogórek

1 mango

sałata masłowa

garść czerwonej kapusty

Sposób przygotowania

1. Makaron przygotowuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź, przelej zimną wodą i odstaw na ścierkę, aby wyschnął z nadmiaru wody.

2. Warzywa pokrój w cienkie słupki.

3. Na duży talerz z nieco głębszym dnem wlej gorącą wodę. Włóż arkusz papieru ryżowego do wody na dosłownie 1-2 sekundy i odłóż papier na deskę.

4. Ułóż kolejno składniki, a następnie zawiń jak krokieta.

5. Podaj z sosem.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI