Fresh spring rolls z warzywami
Marta happyveganshrimp słynie z pysznych, wegańskich przepisów. Specjalnie dla nas zrobiła chrupiące, barwne i banalnie proste w przygotowaniu summer rollsy. Chrupkie tęczowe rolki świetnie sprawdzą się na lunch czy spotkanie ze znajomymi.
Liczba porcji: 1
Czas: 20 min
Ostrość:
łagodne
Składniki
10 arkuszy Papieru ryżowy do sajgonek i spring rolls House of Asia
100 g Bezglutenowego makaronu Vermicelli z fasoli Mung House of Asia
sos do podania Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai
1 marchewka
1 ogórek
1 mango
sałata masłowa
garść czerwonej kapusty
Sposób przygotowania
1. Makaron przygotowuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź, przelej zimną wodą i odstaw na ścierkę, aby wyschnął z nadmiaru wody.
2. Warzywa pokrój w cienkie słupki.
3. Na duży talerz z nieco głębszym dnem wlej gorącą wodę. Włóż arkusz papieru ryżowego do wody na dosłownie 1-2 sekundy i odłóż papier na deskę.
4. Ułóż kolejno składniki, a następnie zawiń jak krokieta.
5. Podaj z sosem.