Warzywa gotowane na parze w parowniku bambusowym

Odkryj sposób na idealnie ugotowane warzywa w parowarze, które zachowują swój smak, kolor, witaminy oraz chrupkość. Dodatek sosu stworzonego z mieszanki sosu sojowego, ostrygowego oraz pasty z ziół jeszcze bardziej wyostrzy smak chrupiących warzyw.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

  • 5-6 różyczek brokułu 
  • 5-6 różyczek kalafiora 
  • 1 mała kapusta pak-choi 
  • 8 zielonych fasolek szparagowych 
  • Sól do smaku 

Sos: 

Sposób przygotowania

  1. Warzywa umyj i osusz, z fasolki odetnij końcówki. Przełóż wszystko na głęboki talerz, delikatnie oprósz solą i wstaw do steamera. Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut (warzywa powinny zostać lekko al dente).
  2. W międzyczasie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu. 
  3. Ugotowane warzywa posyp dymką i podawaj z sosem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI