Ramen z kurczakiem w panierce panko, nori, wakame i jajkiem

Andżelika bez_kcal przygotowała dla nas przepis na szybki ramen z dodatkiem miso. Zupa rozgrzewa i dodaje energii a wkładka z kurczakiem w panko to miły, chrupiący dodatek.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Poziom trudności:
łatwe

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Do garnka wlej 400 ml wody, dodaj przyprawy i wakame. Gotuj około 10 minut następnie dodaj pastę miso.
  3. Kurczaka obtocz w jajku (1 szt.) a następnie obtocz w panierce panko i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
  4. Jajko (1 szt.) włóż do zimnej wody i gotuj około 3-4 minuty licząc od momentu zagotowania wody. Następnie je obierz i przekrój na 2 części.
  5. Makaron rozłóż do 2 misek, wlej bulion i kawałki nori. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka, jajko, posyp sezamem i szczypiorkiem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI