Ramen z kurczakiem w panierce Panko, Nori, Wakame i jajkiem

Andżelika bez_kcal przygotowała dla nas przepis na szybki ramen z dodatkiem miso. Zupa rozgrzewa i dodaje energii a wkładka z kurczakiem w panko to miły, chrupiący dodatek.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 27

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Do garnka wlej 400 ml wody, dodaj przyprawy i wakame. Gotuj około 10 minut następnie dodaj pastę miso.
  3. Kurczaka obtocz w jajku (1 szt.) a następnie obtocz w panierce panko i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
  4. Jajko (1 szt.) włóż do zimnej wody i gotuj około 3-4 minuty licząc od momentu zagotowania wody. Następnie je obierz i przekrój na 2 części.
  5. Makaron rozłóż do 2 misek, wlej bulion i kawałki nori. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka, jajko, posyp sezamem i szczypiorkiem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen świeży 200g House of Asia

Makaron Ramen świeży 200g

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30g

Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200g

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI