Mini burgery z pastą curry i azjatycką surówką Pysznie czy przepysznie

Czas na coś wyjątkowego! Mini burgery z pastą curry i azjatycką surówką to propozycja, która jest najbardziej odpowiednia dla smakoszy. Połączenie soczystego mięsa wołowego z aromatyczną pastą curry, chrupiącą surówką i pikantnym sosem sriracha to prawdziwy hit. Idealne na letnie, grillowe spotkania. Za przepis dziękujemy Pysznie czy przepysznie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 217

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 8

Czas: 40 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Surówka:

Mięso do burgerów:

Sos:

Dodatkowo:

  • 8 małych bułek do burgerów
  • Cebula czerwona marynowana lub świeża
  • Świeża kolendra

Sposób przygotowania

  1. Kapustę, marchewkę i ogórka pokrój w drobne paski, najlepiej obieraczką Julienne. Warzywa przełóż do miski, dodaj sezam, sól, pieprz, cukier, ocet ryżowy i olej. Całość wymieszaj.
  2. Mięso przełóż do miski, dodaj pastę z czosnku, sól, pieprz, pastę curry zieloną, posiekaną kolendrę i miętę oraz wodę. Mięso wymieszaj na jednolitą masę. Uformuj płaskie kotlety, nieco większe niż średnica bułki. Mięso grilluj po 5 min z każdej strony.
  3. Majonez wymieszaj z sosem sriracha. Bułki grilluj, aż będą miały złoty kolor. Na spód bułki rozsmaruj sos, ułóż surówkę, następnie mięso, cebulę, gałązkę kolendry i całość przykryj drugą połówką bułki.

TIP: Przygotuj marynowaną cebulę z tego przepisu Kliknij tutaj>

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI