Kurczak w sosie Bulgogi

Szukasz przepisu, który przeniesie Cię wprost do serca koreańskiej kuchni? Odkryj nasz wyjątkowy przepis na kurczaka w sosie Bulgogi, w którym kluczowym składnikiem jest wysokiej jakości sos sojowy House of Asia. To danie to idealne połączenie słodko-słonych smaków, które zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 238

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Do podania ugotowany ryż jaśminowy

Sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie plastry, zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na około 10-15 minut.
  2. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż kurczaka przez 3-4 minuty, dodaj cebulę i smaż przez kolejne 2 minuty. Następnie polej sosem bulgogi, wymieszaj i smaż jeszcze krótką chwilę.
  3. Danie podawaj z ugotowanym ryżem, posypane dymką oraz sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 625 ml House of Asia

Sos sojowy jasny 625 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI