Krewetki w chrupiącej tempurze

Poznaj szybki i smaczny przepis na chrupiące krewetki w tempurze! Danie idealnie sprawdzi się na spotkanie ze znajomymi lub pyszną kolacje we dwoje. Smacznego.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 minut

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj panierkę do tempury zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W osobnej miseczce wymieszaj sos rybny, sos ostrygowy i cukier.
  3. Panieruj krewetki najpierw w sosie, następnie w tempurze.
  4. Na patelni podsmaż czosnek, dodaj krewetki i smaż do uzyskania złotego koloru.
  5. Podawaj z kolendrą.
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI