Krewetki w chrupiącej tempurze

Poznaj szybki i smaczny przepis na chrupiące krewetki w tempurze! Danie idealnie sprawdzi się na spotkanie ze znajomymi lub pyszną kolacje we dwoje. Smacznego.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 minut

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj panierkę do tempury zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W osobnej miseczce wymieszaj sos rybny, sos ostrygowy i cukier.
  3. Panieruj krewetki najpierw w sosie, następnie w tempurze.
  4. Na patelni podsmaż czosnek, dodaj krewetki i smaż do uzyskania złotego koloru.
  5. Podawaj z kolendrą.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150 ml

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Tempura panierka 150g House of Asia

Tempura panierka 150g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI