Dorada z grilla z sokiem z limonki

Dorada z rusztu to świetna alternatywa dla karkówki, piersi z kurczaka czy kiełbasy. Zobacz, jak przygotować sprawdzony, szybki i smaczny przepis na aromatyczną rybę z grilla od naszego szefa kuchni Ponghtepa.  Ryba ta ceniona jest jako źródło pełnowartościowego białka, witamin, minerałów i nienasyconych kwasów tłuszczowych.  Smacznego!

 

 

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 25 minut

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Średnio ostre

Składniki

Ryba

Sos

  • 3 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • ½ łyżki cukru
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 8 posiekanych ząbków czosnku
  • 3 posiekane papryczki chilli
  • 2 łyżki wody

Sposób przygotowania

  1. Rybę oczyść z wnętrzności, umyj i osusz.

  2. Wymieszaj sól himalajską, mąkę i wodę. Rybę nasmaruj marynatą z obydwu stron.

  3. Grilluj aż do upieczenia. Jeśli lubisz możesz dodać trawę cytrynową lub liście kafiru do środka.

    Sos: Wymieszaj wszystkie składniki i podawaj do ryby

...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI