Ryba to tajsku w zielonym curry z mleczkiem kokosowym

Czy wiecie, że gotowanie na parze jest naturalnym i zdrowym sposobem obróbki termicznej potraw? Pozwala na zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych warzyw, ryb czy mięsa. Jest też doskonałą techniką kulinarną – nie można zepsuć potrawy. Spróbujcie naszego przepisu na aromatyczną  rybę z parowaru w zielonym curry z mleczkiem kokosowym.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Rybę natrzyj oliwą i 1 łyżeczką pasty curry. Odstaw na ok 15 min.
  2. Do dużej patelni wlej wodę, wstaw parowar i połóż rybę na papierze do pieczenia. Paruj rybę pod przykryciem ok 10-15 min w zależności od grubości filetów.
  3. W czasie parowania ryby, na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i przesmaż posiekany czosnek i cebulę, następnie dodaj 3 łyżeczki pasty
  4. Dodaj mleczko kokosowego i gotuj 5 min.
  5. Dodaj cukinię i gotuj kolejne 3 min.
  6. Dodaj kawałki ryby, dopraw sosem sojowym, sosem rybnym lub solą.

Podawaj z ryżem. Dla wzmocnienia ostrości posyp świeżym chili.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry zielona 113g House of Asia

Pasta curry zielona 113g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI