Grillowana wołowina w azjatyckiej marynacie

Grillowana wołowina w azjatyckiej marynacie House of Asia

Sezon grillowy w pełni! Dobry przepis na marynatę do wołowiny to podstawa, by mięso nabrało pożądanego aromatu i smaku. Koniecznie sprawdźcie jak smakuje grillowana wołowina po azjatycku.

 

Liczba porcji:

1

Czas: 20 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Wołowina i marynata:

Sos:

  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • ½ łyżki mielonego chilli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka siekanej kolendry
  • 1 łyżeczka szczypiorku

Sposób przygotowania

Marynata:

  1. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą, włóż wołowinę do marynaty i odstaw na 1 godzinę.
  2.  Grilluj wołowinę na średnim ogniu po obydwu stronach. Przygotuj na sposób jaki lubisz najbardziej.

Sos: Wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj z grillowaną wołowiną

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI