Grillowana wołowina w azjatyckiej marynacie

Sezon grillowy w pełni! Dobry przepis na marynatę do wołowiny to podstawa, by mięso nabrało pożądanego aromatu i smaku. Koniecznie sprawdźcie jak smakuje grillowana wołowina po azjatycku.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Wołowina i marynata:

Sos:

  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • ½ łyżki mielonego chilli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka siekanej kolendry
  • 1 łyżeczka szczypiorku

Sposób przygotowania

Marynata:

  1. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą, włóż wołowinę do marynaty i odstaw na 1 godzinę.
  2.  Grilluj wołowinę na średnim ogniu po obydwu stronach. Przygotuj na sposób jaki lubisz najbardziej.

Sos: Wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj z grillowaną wołowiną

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI