Grillowana wołowina w azjatyckiej marynacie

Sezon grillowy w pełni! Dobry przepis na marynatę do wołowiny to podstawa, by mięso nabrało pożądanego aromatu i smaku. Koniecznie sprawdźcie jak smakuje grillowana wołowina po azjatycku.

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Wołowina i marynata:

Sos:

  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • ½ łyżki mielonego chilli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka siekanej kolendry
  • 1 łyżeczka szczypiorku

Sposób przygotowania

Marynata:

  1. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą, włóż wołowinę do marynaty i odstaw na 1 godzinę.
  2.  Grilluj wołowinę na średnim ogniu po obydwu stronach. Przygotuj na sposób jaki lubisz najbardziej.

Sos: Wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj z grillowaną wołowiną

...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI