Karkówka na ostro z grilla

Sezon grillowy uważamy za otwarty! Na dobry początek mamy dla Was przepis na karkówkę z grilla na ostro.  Dzięki tej marynacie, mięso nabierze pysznego aromatycznego smaku, który zachwyci waszych gości.

Liczba porcji:

2

Czas: 15 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Ostre

Składniki

  • 2 plastry karkówki o grubości ok. 1 cm

Marynata:

Czas przygotowania 15 min, marynowanie 2 h

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż mięso.
  2. Marynuj przez min. 2 h.
  3. Karkówkę grilluj po 6 min. z każdej strony.

TIP: Jeśli lubisz ostrzejsze dania, możesz dodać więcej sosu sriracha do marynaty.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak zrobić sushi futomaki z łososiem?

OSTRYgowy kurczak z pak choi

Makron chiński trzy grzyby

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI