Tajska sałatka z makaronem ryżowym i indykiem mielonym

Szybka, prosta i pełna smaku – tajska sałatka z makaronem ryżowym i indykiem mielonym to idealny przepis na lekki, ale sycący posiłek, który przygotujesz w zaledwie 10 minut! Świeże warzywa, delikatne mięso z indyka i aromatyczny sos na bazie sosu rybnego House of Asia tworzą harmonijną mieszankę smaków, która zachwyci każdego. Ten przepis jest łatwy do wykonania, a jednocześnie pełen tajskich aromatów – doskonały na szybki obiad lub lunch!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 239

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 1 opakowanie Bezglutenowego makaronu Vermicelli z fasoli Mung House of Asia
  • 200 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 kalarepa pokrojona w cienkie paski
  • 1 średnia marchewka pokrojona w cienkie paski
  • 100 g fasolki szparagowej zielonej
  • 1 zielony ogórek pokrojony w cienkie półplastry
  • 50 g prażonych orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka posiekanych liści mięty
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
  • Olej

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według wskazówek na opakowaniu, po ugotowaniu przelej go zimną wodą oraz olejem. Makaron pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do dużej miski.
  2. Fasolkę oczyść i blanszuj we wrzątku 3 minuty przełóż do zimnej wody, osusz i pokrój w 2 – 3 cm słupki.
  3. Mięso gotuj przez kilka minut w wodzie. Odcedź i przelej zimną wodą.
  4. Przygotuj sos dokładnie miksując ze sobą wszystkie jego składniki.
  5. Do miski z makaronem dodaj warzywa, zioła, orzeszki oraz mięso. Polej przygotowanym sosem i wymieszaj.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI