Zupa krem z dyni z prażynką z makaronu ryżowego

Rozgrzej się naszą zupą krem z dyni, która łączy w sobie kremową delikatność mleczka kokosowego i pikantność czerwonej pasty curry. Wyjątkowym dodatkiem są chrupiące prażynki z makaronu ryżowego Vermicelli, które nadają tej zupie nie tylko niezwykłego smaku, ale i tekstury. Ta zupa to idealne danie na chłodne dni, pełne głębokich smaków i wyjątkowych aromatów.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 242

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Pokrojone warzywa wyłóż na blaszkę do pieczenia, polej oliwą i piecz około 40 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie, zmiksuj je na gładką masę.
  2. Makaron usmaż w głębokim tłuszczu. Przełóż na ręcznik papierowy.
  3. Do garnka wlej bulion, dodaj zmiksowane warzywa i mleczko kokosowe. Dopraw pastą z czosnku, imbiru i chili, pastą curry, solą oraz pieprzem. Zagotuj.
  4. Gorący krem z dyni podawaj z chrupiącymi, makaronowymi prażynkami i kolendrą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI