Makaron Chow Mein pszenno-gryczany ze smażonym tofu i nerkowcami

Gotowi na smakową podróż do Chin? Wraz z Mienta Blog  zapraszamy do skosztowania wegańskiego makaronu ze smażonym tofu i nerkowcami. Danie zyskuje na pierwszym kęsie za sprawą aromatycznych dodatków takich jak ciemny sos sojowy i sezam. Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem Mienta– Kliknij tutaj

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 18

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Tofu pokrój w plasterki, każdy z nich natrzyj posiekaną papryczką i imbirem.
  2. Gotowe kawałki smaż z obu stron na oleju, po czym dodaj sezam, czosnek przeciśnięty przez praskę, syrop z agawy i sos sojowy.
  3. Smaż do tej pory, aż tofu wraz z orzechami będą skarmelizowane.
  4. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Wymieszaj go z resztą dodatków i posyp posiekanym szczypiorkiem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI