Japońsko-meksykańska deska przekąsek na sylwestra

Szykujesz świąteczne przyjęcie ze znajomymi? Ugość ich w japońsko-meksykańskim klimacie. Zroluj california maki przy użyciu naszych produktów i podaj na desce wraz z meksykańskimi nachosami. Prawda, że to połączenie brzmi zarazem niebanalnie, ale i pysznie? Sprawdź przepis od Moniki Grudzińskiej yummy_fotografia_kulinarna.  Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem Yummy– Kliknij tutaj

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 18

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 90 min.

Ostrość:

Składniki

Zaprawa:

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Ryż do sushi ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego ryżu dodaj zaprawę, wymieszaj i odstaw ryż do wystudzenia.
  2. Matę do sushi owiń folią spożywczą. Połóż liść nori, następnie cienką warstwę ryżu. Podczas układania ryżu maczaj dłonie w chłodnej wodzie (ryż nie będzie się kleił do rąk). Ryż posyp czarnym sezamem. Odwróć płat, tak aby liść nori był na górze i smarujemy go serkiem typu Philadelphia. Rozłóż paski łososia oraz pokrojone awokado. Zawiń rolkę przy użyciu maty mocno ją dociskając. Ostrym i lekko zwilżonym wodą nożem pokrój rolkę na kawałki.
  3. Sushi podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem. 
  4. Na desce obok wysyp nachosy i podawaj je z salsą guacamole
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43g

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI