Szaszłyki z kurczakiem i ananasem w chili

Ananas i chili to słodko-pikantne połączenie, które nie może się nie udać! Wypróbuj nasze soczyste szaszłyki z kurczaka w azjatyckim stylu i przekonaj się, że pyszne danie może być również łatwe i szybkie do przygotowania. Smacznego!

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min + 10 min grillowanie

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

  • 3 łyżki pasty z chili 
  • 4 łyżki sosu teriyaki 
  • 2 piersi z kurczaka pokrojone w grubą kostkę
  • 3 plastry świeżego ananasa o grubości 2 cm 
  • 5 łyżek oleju roślinnego

Patyczki do szaszłyków 20 cm

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj pastę chili z olejem, a następnie natrzyj nią mięso. Wstaw do lodówki na 20 minut.
  2. Plastry ananasa pokrój w grubą kostkę. Do miski wlej sos teriyaki i natrzyj nim ananasa. Wstaw do lodówki.
  3. Na patyczki do szaszłyków ponakłuwaj naprzemiennie mięso z kurczaka oraz ananasa. Nie wylewaj marynat.
  4. Rozgrzej grill. Szaszłyki wyłóż na ruszt i grilluj przez około 10 minut. Co jakiś czas posmaruj je pozostałą marynatą.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI