Miska warzywna z bulionem miso

Prezentacja dania ma ogromne znaczenie. Estetycznie podane dania wydają się zawsze znacznie smaczniejsze i sprawiają o wiele więcej radości przy spożyciu. Nawet najprostsze składniki podane ładny sposób mogą zachwycić. Kolorowe produkty takie jak dynia, ogórek, makaron i tofu zdecydowanie lepiej zaprezentują się w misce kiedy ułoży się je każdy składnik oddzielnie. Prosty zabieg, a daje ogromny efekt.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 2 łyżki pasty miso
  • 1 opakowanie grzybów mun 
  • 1 opakowanie  makaron chow mein
  • 1 łyżka czosnku pokrojonego w plasterki
  • 1 łyżka imbiru drobno posiekanego
  • 200 g dynia hokkaido pokrojona w kostkę 1cm
  • 200 g wędzonego tofu pokrojonego w kostkę 1cm
  • 1 zielony ogórek pokrojony w cienkie plasterki
  • 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia
  • 1 litr wody
  • sól i cukier brązowy do smaku
  • dymka do podania

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia.
  2. W garnku rozgrzej na średnim ogniu olej, podsmaż czosnek i imbir.
  3. Dodaj dynię i tofu, smaż 2 min.
  4. Zalej wodą, dodaj miso i grzyby.
  5. Dobrze wymieszaj, nie doprowadzaj do wrzenia, na mały ogniu gotuj jeszcze ok 5 min. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI