Makaron udon z sosem z grzybów shiitake i kurkami

Smaczne i sycące danie, polecane w szczególności miłośnikom grzybów.

Liczba porcji:

2

Czas: 20 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 300 g makaronu udon
  • 6 łyżek sosu z grzybów Shiitake
  • 2 cebule; pokrojone w piórka
  • 400 g kurek
  • 150 g szpinaku baby
  • 2 łyżki oleju roślinnego; do smażenia

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Na rozgrzanej patelni usmaż na złocisto cebulę z kurkami.
3. Dodaj ugotowany makaron i sos z grzybów Shiitake. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
4. Na koniec dodaj umyte liście szpinaku, szybko wymieszaj i podawaj.

Polecane produkty

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI