Łosoś w paście miso z sosem sriracha

Aromatyczny łosoś przygotowany w intensywnej w smaku paście miso oraz pikantnym sosie sriracha.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 25 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 200 g filetu łososia
  • 30 g pasty miso
  • 1 łyżeczka sosu sriracha
  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g papryki pokrojonej w duże trójkąty
  • 100 g cukinii pokrojonej w plastry
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia i marynowania

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj dokładnie miso ze srirachą.
  2. Posmaruj rybę dokładnie z każdej strony, pozostaw na 15 min w chłodnym miejscu.
  3. Przygotowane warzywa dopraw solą i pieprzem, dodaj 1 łyżkę oleju, wymieszaj dokładnie i pozostaw na 15 min.
  4. Rybę grilluj po 5 min z każdej strony, razem z łososiem grilluj warzywa
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI