Makaron soba z dynią i grzybami shiitake

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • ¼ op makaronu soba
  • 100 g dyni hokkaido, pokrojonej na kawałki 1cm na 2cm
  • 15 g grzybów shitake, namoczonych w ciepłej wodzie minimum 60 min i pokrojonych w paski
  • 15 g dymki pokrojonej w ukośne paski szerokości 0,5cm
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka imbiru drobno posiekanego
  • olej roślinny do smażenia
  • pieprz do smaku
  • biały sezam do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Dynię włóż do wrzącej wody i gotuj 4 min, wyjmij i odstaw.
  2. Makaron włóż na wrzącą wodę, gotuj 3 min, odstaw.
  3. Na rozgrzaną patelnię włóż imbir, grzyby i dynię, smaż 1 minutę.
  4. Dodaj makaron i sos sojowy, smaż kolejne 2 minuty.
  5. Dodaj dymkę, dopraw pieprzem. Podawaj udekorowane białym sezamem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Soba 300g House of Asia

Makaron Soba 300g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI