Ramen z makaronem udon i tofu

W kulturze Japońskiej jednym z najpopularniejszych dań jest zupa Ramen przygotowywana na mięsnym wywarze z dużą ilością makaronu. Tradycyjnie przyrządzana w każdej japońskiej kuchni z użyciem różnych wariacji smakowych, które są najbardziej uwielbiane przez domowników. Nasz przepis to alternatywna propozycja dla osób chcących spróbować typowo azjatyckiej zupy.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Poziom trudności:
łatwe

Ostrość:
Ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby namocz w ciepłej wodzie około 15 min, kiedy będą miękkie pokrój je w cienkie plasterki, odstaw.
  2. Przygotuj bulion miso zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Tofu pokrój w plasterki ok 3 mm. Obsmaż z każdej strony na rumiano, odłóż na ręcznik kuchenny.
  4. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu
  5. Mleczko kokosowe wlej do rondelka, podgrzej i rozpuść w nim pastę curry, doprowadź do wrzenia i odstaw.
  6. Ułóż w misce makaron, tofu, grzyby, zalej mlekiem curry i bulionem, posyp dymką, udekoruj kiełkami i chili.
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI