Rolada z karkówki

Urozmaić swoje grillowe potrawy nietypowymi smakami. Ciemny sos sojowy nada karkówce karmelowego smaku i barwy.

Liczba porcji:

6

Czas: 10 min + 5 h marynowania

Poziom:

trudne

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki musztardy Dijon Maille
  • 12 patyków szaszłykowych

Sposób przygotowania

1. Karkówkę ułóż na desce i rozcinaj wzdłuż, zaczynając na wysokości ok 2 cm od spodu. Tnąc rozwijaj mięso, aż na desce pozostanie jeden duży płat.
2. Natrzyj mięso sosem sojowym i musztardą, zwiń w roladę i wbij wykałaczki co 3 cm na całej długości. Przełóż roladę do miski i marynuj w lodówce przez minimum 4 godziny.
3. Mięso przetnij pomiędzy wykałaczkami, otrzymując dzięki temu kilkanaście plastrów rolady. Grilluj je przez ok 10 min, obracając co kilka minut.

Polecane produkty

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI