Makaron Udon z tofu i fasolką

Udon to gruby, pszenny makaron pochodzący z Japonii. W połączeniu z tofu i warzywami tworzy sycące danie idealne na prosty i szybki w przygotowaniu lunch.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 40 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. W misce wymieszaj sos sojowy, papryczkę chili oraz 1/3 Tofu pokrój w kostkę i zamarynuj we wcześniej przygotowanym sosie.
  2. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, czosnek, pieczarki oraz fasolkę. Dodaj pastę miso, pastę imbirową oraz ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku przyprawą kuchni chińskiej.
  4. Gotowe danie podawaj ze świeżą kolendrą i sezamem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Udon 300g House of Asia

Makaron Udon 300g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

Nowość
Bestseller
Pasta z imbiru 120g House of Asia

Pasta z imbiru 120g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI