Kuchnia tajska Przepisy

Sałatka z krewetkami i makaronem z fasoli mung

Sałatka z krewetkami i makaronem z fasoli mung house of asia

Tajska sałatka z krewetkami i bezglutenowym makaronem z fasoli mung to idealne danie na letnie dni.  Przygotowanie tej pysznej potrawy zajmie Ci zaledwie 25 minut i stanie się hitem w Twoim domu. Smacznego!

Liczba porcji:

2

Czas: 25 minut

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Krewetki gotujemy 20 minut do miękkości w osolonej wodzie.
  3. Na patelnię dodaj sok z cytryny, sos rybny, cukier i krewetki. Zamieszaj.
  4. Następnie  dodaj makaron i pozostałe składniki, dobrze wymieszaj.
  5. Podawaj udekorowane świeżą kolendrą.  
  6. Podawaj posypane prażonym sezamem.
Wróć do poprzedniej strony