Placuszki dyniowo – kokosowe

Liczba porcji:

3

Czas: 40 min puree z dyni 15 min smażenie

Poziom:

Średni

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 250 ml mleczka kokosowego 12-14%
  • 2,5 łyżki cukru kokosowego
  • 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 łyżek domowego puree z dyni*
  • 1 jajko
  • 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • pół łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

  1. W jednej misce połącz wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz cynamon i dokładnie wymieszaj.
  2. W drugiej misce połącz wszystkie składniki mokre: mleczko, dynię, jajko i olej.
  3. Następnie wymieszaj mokre składniki z suchymi. Masa będzie dosyć gęsta.
  4. Smaż 2-3 minuty z każdej strony.

Podawaj z syropem klonowym lub miodem i owocami.

*Domowe puree z dyni przygotujesz piekąc przepołowioną i pozbawioną pestek dynię przez około 60 minut. Gdy miąższ będzie miękki zmiksuj go blenderem. Puree możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI